Redactionele artikelen over business, it en digitale transformatie

Redactionele publicaties in vakbladen

 

RUG analyseert BusinessITScan met ai

 

Interview met een klant: Digitalisering helpt Jongeneel Transport verder op weg

De afgelopen jaren heeft Jongeneel Transport sterk ingezet op digitalisering, (persoonlijke) ontwikkeling van het personeel en duurzaam ondernemen. Inmiddels werpt dit zijn vruchten af en onderscheidt het bedrijf zich als een moderne en professionele speler in de markt. Algemeen directeur Ruud Jongeneel vertelt over de digitale transformatie die hieraan ten grondslag ligt, waaraan IT's Teamwork met 10 stappen mocht bijdragen.

 

Tevreden transformeren

 

Digitale transformatie zonder dure consultants

Zoveel mogelijk organisaties laagdrempelig helpen met hun digitale transformatie door en passant de consultancy business op z'n kop te zetten; het is nogal een ambitie die Anton Dijkhuis zich heeft gesteld. Met het BusinessITScan® platform van zijn bedrijf IT's Teamwork zegt hij al een aardig eind op weg te zijn. "Sommige collega-consultants zeggen tegen me dat mezelf in de vingers snij, omdat ik nu geen grote consultancytrajecten meer kan verkopen. Dat is ook zo maar dat is helemaal niet mijn doel." 

 

RUG analyseert BusinessITScan met ai

 

Interview met een klant: IT-manager over ERP-migratie bij Terberg: "Dit is Geen IT Project"

Terberg startte in 2020 met de implementatie van een nieuw erp-systeem bij een vestiging in Hamburg. Dit verliep niet naar wens en er werd een pas op de plaats gemaakt. Om tot een succesvol bedrijfsbreed erp-systeem te komen, moesten eerst de aanpak en processen op de schop, vertelt it-manager Marco de Hair. IT's Teamwork mocht Terberg adviseren bij het harmonisatievraagstuk, om de bedrijfsmatige kansen te benutten.

 

Tevreden transformeren

 

Tevreden transformeren: fact-based ai-analyse door RUG

Digitale transformatie zorgt ervoor dat organisaties relevant blijven voor hun doelgroep. De weg naar succes kan volgens Thijs Broekhuizen, Anton Dijkhuis en Khoi Nguyen duidelijk verschillen: iedere organisatie moet uitvinden welke route het meest doelmatig is naar succesvolle IT-dienstverlening en digitale transformatie. Redacteur Tanja de Vrede schreef over het onderzoek dit artikel met 10 strategietips.

 

Zonder transport staat alles stil - zonder IT ook

 

Interview: "Zonder transport staat alles stil. Zonder IT ook"

Te vaak wordt de potentie van IT en software niet uitgenut. Te vaak verdwijnt een (IT-)adviesrapport in een la. Te vaak kosten adviestrajecten veel tijd en geld. Te vaak falen dure inventarisatie -en implementatietrajecten. Annelies van Stijn, journalist van het blad Transport & Logistiek, interviewde Anton Dijkhuis over digitale transformatie en het belang van een samenhangende organisatieblauwdruk.

 

PKN over meerjarige transitie

 

Interview met een klant: Protestantse Kerk in Nederland over haar meerjarige transitie

Anja Jalink, hoofdredacteur van CM, interviewde Cornelis Kamp en Erik Zevenbergen van PKN. Kamp: ’De opdracht was: maak een programma digitale transformatie. Wat we tegenkwamen was een gefragmenteerd IT-landschap en het overall IT-niveau was laag’. Zevenbergen: ’Op dit moment zijn we het informatiemanagement en automatiseringsbeleid aan het implementeren in het nieuwe team van Kamp’.  

3 routes naar meer IT-tevredenheid en digitale transformatie

 

3 routes naar meer IT-tevredenheid en digitale transformatie: RUG analyseert IT-succesfactoren met ai

De hoofdredacteur van Controllers Magazine, Anja Jalink, licht in dit artikel het onderzoek toe waarin de RUG-onderzoekers Thijs Broekhuizen en Khoi Nguyen het verband aantonen tussen IT-tevredenheid, digitale transformatie, de zes IT-succesfactoren en de drie vastgestelde organisatietypes. Dit inzicht helpt organisaties bij de kunst van het kiezen.

 

 

RUG analyseert BusinessITScan met ai

 

Tevredenheid over IT leidt tot digitale transformatie: RUG analyseert IT-succesfactoren met ai

Om succesvol te zijn moet iedere organisatie uitvinden welke route het meest doelmatig is naar succesvolle IT-dienstverlening en digitale transformatie. De hoofdredacteur van Computable, Sander Hulsman, licht in dit artikel met de RUG-onderzoekers Thijs Broekhuizen en Khoi Nguyen het verband toe dat is aangetoond tussen IT-tevredenheid, digitale transformatie, de zes IT-succesfactoren en de drie vastgestelde organisatietypes. 

 

BusinessITScan - eenvoudig inzicht in eigen digitale transformatie

 

Eenvoudig inzicht in eigen digitale transformatie

Hoe houdt de finance professional het hoofd boven water? "Door bewust te werken aan meerwaarde voor de organisatie en door niet alleen op de finance kolom te blijven zitten," zegt Anton Dijkhuis. Dijkhuis is eigenaar en directeur van IT's Teamwork. Na jarenlang onder andere als IT-manager gewerkt te hebben, ontwikkelde hij de BusinessITScan® om organisaties laagdrempelig inzicht te geven in hun digitale transformatie.

 

Digitale transformatie is altijd verrassend

 

Digitale transformatie is... altijd verrassend

In de vorige eeuw zagen we veel 'Liefde is…' cartoons. Kim Casali tekende ze: allerlei tekeningetjes met mensen over hoe mooi de liefde kan zijn. Kim definieerde en tekende de liefde op vele manieren. Op de drempel van het nieuwe decennium zie ik heel veel artikelen en tekeningen over digitale transformatie. Net als liefde wordt digitale transformatie op vele manieren gedefinieerd en getekend.

 

Tevreden transformeren

 

Zes succesfactoren voor digitale transformatie©

Een goede samenwerking tussen Business en IT is nodig om organisaties snel te laten veranderen. Daarvoor is het nodig dat de twee partijen dezelfde taal spreken. Zowel Business als IT snapt deze zes succesfactoren. Deze helpen organisaties om snel te transformeren - en overleven. Hoofdredacteur Rian van Heur schreef er in samenwerking met KNVI dit artikel over.

 

CIO Magazine - zes succesfactoren voor digitale transformatie

 

6 Succesfactoren voor digitale transformatie©

Organisaties in alle sectoren moeten zich sneller aanpassen om relevant te blijven voor hun klant. Processen moeten dus sneller aanpasbaar zijn, wat flexibeler IT-landschappen vereist. Echter die zijn vaak al complex genoeg. De noodzaak tot snellere aanpassing vereist een steeds hechtere, maar ook meer situationele samenwerking tussen diverse disciplines binnen en buiten een organisatie. De vraag hierbij is op welke succesfactoren organisaties kunnen sturen.

 

Accountantsweek - mind the gap

 

6 IT-succesfactoren voor digitale transformatie©

Wat als we voorbij gaan aan de lijstjes met waarschuwingen en negatief geformuleerde inzichten. En juist gaan kijken naar de transformatiekansen? Mensen die reizen met de metro in Engeland, worden continu gewaarschuwd: ‘Mind the gap’. Een sympathieke waarschuwing voor fysiek gevaar. Eigenlijk wordt het tijd voor een tweede waarschuwing: ‘Mind the digital gap’: een aankondiging van digitale kansen.

 

Mind the gap - Emerce

 

Mind the digital gap: zes IT-succesfactoren voor digitale transformatie©

‘Digitale transformatie’ is het toverwoord op de werkvloer. Volgens de Van Dale is het een omvorming of gedaanteverandering op basis van het binaire stelsel. IT is uiteraard belangrijk, maar gelukkig komt de mens ook nog voor in de verandering. Dit zijn de zes factoren waarmee een succesvolle transformatie rekening moet houden.

 

Vergroot de bijdrage van automatisering - zes succesfactoren - Controllers Magazine

 

Vergroot de bijdrage van automatisering - zes succesfactoren

Controllers en administrateurs worden regelmatig betrokken bij verbeterprojecten, of zij initiëren deze zelfs. Daarvoor werkt u dan nauw samen met de interne IT-afdeling. Ook bij financiële en IT-audits en trajecten voor compliance en informatiebeveiliging werken financials met IT-ers samen. Dat gaat met wisselend succes. Hoofdredacteur Anja Jalink van CM schreef over de zes succesfactoren dit artikel.

 

BusinessITScan - eenvoudig inzicht in eigen digitale transformatie

 

6 IT-succesfactoren© waarmee IT-afdeling optimaal bijdraagt aan organisatie

75 procent van de IT-verantwoordelijken rapporteert aan een ‘financial’…… en zeker 50 procent van de financials heeft ‘mixed feelings’ bij IT. Toch willen financieel directeuren en financieel managers de kracht van IT gebruiken. Dit kan door de gebruikersorganisatie en de IT-afdeling gericht te laten werken aan de zes IT-succesfactoren.

Minder ijzer - meer Business

Minder ijzer - meer business

Veel organisaties, managers en directeuren zijn bezig met de vraag: ‘Hoe zorg ik dat onze IT-afdeling optimaal bijdraagt aan de productiviteit én de innovatie van onze organisatie?’ Het antwoord is kort en krachtig: door de gebruikersorganisatie én de IT-afdeling gericht te laten werken aan de zes IT-succesfactoren. Dit artikel gaat in op deze succesfactoren, die tevens de kenmerken zijn die innovatieve IT-afdelingen gemeen hebben.

 

RUG analyseert BusinessITScan met ai

 

Zes IT-succesfactoren© voor innovatieve IT-afdeling

Veel organisaties, managers en directeuren zijn bezig met de vraag hoe zij de it-afdeling optimaal kunnen laten bijdragen aan de productiviteit en de innovatie van de organisatie. Dit kan door de gebruikersorganisatie en de it-afdeling gericht te laten werken aan de zes it-succesfactoren: partnership, bijdrage aan productiviteit, bijdrage aan innovatie, it-competenties, it-stabiliteit en -continuïteit en it-gerelateerde financiële zaken.

Dienend leiderschap - Omslag naar agile organisatie vergt een grote sprong

Dienend leiderschap - Omslag naar agile organisatie vergt een grote sprong

Nederlandse organisaties pakken het agile-gedachtegoed voortvarend op. Voor betrokken IT-managers die ermee aan de slag gaan, betekent die aanpak een flinke omslag. Zij moeten hun inhoudelijke zeggenschap over soms grote softwareontwikkelprojecten uit handen geven aan de werkvloer. Dat vergt durf, een nieuwe mentaliteit en vooral ook een stevige make-over van de eigen managementstijl.