Podcast: De Kern van digitale transformatie

Podcast: de Kern van digitale transformatie

In gesprek over digitale transformatie

In een wereld waarin digitalisering en digitale transformatie vaak door elkaar worden gebruikt, is het belangrijk om de nuances te begrijpen. Ontdek het verschil, leer over de BusinessITScan® en de Zes succesfactoren van digitale transformatie©, business en IT. Deze podcast met Bart Meerdink en Anton Dijkhuis geeft je inzicht in deze wereld, aangevuld met praktijkvoorbeelden. Bart is Managing Partner van Beeckestijn Business School, Anton is eigenaar van IT's Teamwork. Luister de podcast hier 

 

Digitale transformatie versus digitalisering

Digitale transformatie is wat anders dan digitalisering. Digitalisering is datgene wat je dagelijks doet automatiseren en slimme instrumenten daarvoor inzetten. Digitale transformatie is meer een containerbegrip waar je met keuzes voor je verdienmodel, processen, mensen én je platformen een toekomst uitstippelt. De ene keer heb je een relatief ouderwets proces in handen wat je gaat vernieuwen of efficiënter gaat maken. De andere keer ga je je verdienmodel op de schop gooien of andere markten aanboren. Dat raakt dan meteen de veranderdriehoek van processen, mensen en systemen. Bij dat laatste lopen de begrippen van digitalisering naar digitaal transformeren wat door elkaar. 

Luister de podcast direct op Spotify of wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling? Kijk 's bij de opleidingen bij Beeckestijn of onze workshops!

SAAS platform voor digitale transformatie

Om organisaties relevant te houden, heeft Anton met partners in het ecosystem de Zes succesfactoren voor digitale transformatie ontworpen. Daarmee worden de verwachtingen van de interne klant van IT, en de benodigde randvoorwaarden die IT in huis moeten hebben, helder bespreekbaar gemaakt. Sterker nog: IT’s Teamwork is een stap verder gegaan, en heeft in de vorm van de BusinessITScan® een online self service tool gemaakt om de Zes succesfactoren te meten en verbeteren. Deze is in inmiddels in meer dan 10 landen ingezet.